cunoaște

POVEȘTILE VĂZUTE DIN TRACTOR

Cunoaște oamenii care scriu istoria nevăzută a agriculturii românești.
Află ce stă în spatele unor experiențe inedite și lasă-te inspirat.

DESCOPERĂ

PROIECTUL

Proiectul își propune să încurajeze consumul de produse românești. Îmi doresc să le arăt tinerilor că agricultura este cel mai important motor al economiei românești și mai mult de atât. Produsele românești au devenit o sursă de hrană sănătoasă pe care trebuie să o conservăm și să o încurajăm. Alături de oameni și companii, acest proiect va duce tradiția românească mai departe folosind noile plaforme de comunicare.

România Văzută din Tractor” este un proiect ambițios, care are curajul de a-și propune să schimbe stări de fapt și mentalități, obiectivul final fiind cumpărarea produselor românești și încurajarea turismului și gastronomiei autohtone.

vezi cele mai recente

VIDEO-uri

0
FERME VIZAȚI
0
KILOMETRI PARCURȘI
0
LOCALITĂȚI
0
ZILE PETRECUTE PE DRUM
susține proiectul

Implică-te și tu în promovarea produselor românești.

Share-uiește informația folosind #RomaniaVazutaDinTractor #CumparaDeLaRomani pentru ca informația să ajungă la o comunitate cât mai mare.

AFLĂ MAI MULTE

despre proiect

Proiectul nostru presupune traversarea României la volanului unui tractor. Timp de trei ani echipa de proiect va vizita sute de ferme și obiective turistice din întreaga României. Fiecare an este dedicat unei zone agricole importante a țării: Câmpia Română – Bărăganul, Câmpia de Vest și Câmpia Moldovei. În luna iulie a acestui an va fi traversată zona de sud, urmând ca celelalte două zone să fie străbătute în 2020 și 2021, astfel încât să surprindem trei momente diferite din fluxul agricol de producție.

Vom parca tractorul în fața porților celor mai vestite ferme din zona pe care am ales-o și vom vorbi cu fermierii despre lucrurile care înseamnă cel mai mult pentru ei. Vom afla secretele din spatele unor afeceri de success și cum fac acești oameni să traiască frumos și sănătos. Vom testa produse și vom găti cu ele chiar la poarta fermei și vom împărtăși cu voi toate noutățile comunităților locale de fermieri.

Vom afla de la oamenii locului sau invitați speciali care este potențialul turistic al zonelor prin care vom trece, dacă merită să integrăm unele ferme în circuitul turistic și să oferim vizitatorilor șansa să deguste din prospețimea produselor obținute în ferme.

Ne vom opri să testăm rețetele tradiționale, nealterate de febra urbană a fast-food-ului. Vom vorbi cu bucătarii români care conservă tradiția în mirodeniile și rețetele moștenite de la bunici și ne vom așeza la masă împreună cu fermierii, pentru a afla poveștile pline de tâlc care nu au reușit să străbată încă zgomotul orașelor aglomerate. Istoria gastronomică românească va fi scrisă știind care ne sunt rădăcinile culinare, iar noi ne vom strădui să conservăm în jurnalul de călătorie online o parte dintre acestea. Pe tot parcursul traseului ne vom găti singuri mâncarea folosind produsele de obținute de fermieri.

Cunoaște-i pe cei care

sunt alături de noi

NU MAI STA PE GÂNDURI

ÎNSCRIE-TE

în comunitatea oamenilor care susțin produsele românești

UN STROP

DE INSPIRAȚIE

Cunoaște oamenii care scriu istoria nevăzută a agriculturii românești. Află ce stă în spatele unor experiențe inedite și lasă-te inspirat.